Om dabeat

Baggrund

Den grundlæggende idé bag dabeat [Danish African Beat] er at fremstille håndlavede trommer af bedste kvalitet. Ved at kombinere original vest afrikansk trommebyggerkunst med danske møbelsnedkertraditioner produceres unikke håndlavede trommer. Dabeat er baseret på traditionelle værdier som solidaritet og quality trade både når det kommer til pris, løn og kvalitet.

Historien

I 1997 studerede den danske trommeslager og percussionist Frederik Leo
ghanesisk tromme- og musikkultur ved University of Ghana.
Under dette ophold besluttede Frederik Leo at han ville lære at bygge trommer. Derfor kontaktede han en række professionelle trommebyggere.
Igennem dette netværk mødte Frederik Leo den originale og nyskabende trommebygger Christian Kwame og sammen producerede de en række håndlavede trommer til Frederik Leos eget brug.

Fra 1997 til 2003 eksperimenterede Frederik Leo med trommerne i flere forskellige bandsammenhænge. I denne periode blev trommernes kvaliteter afprøvet og et ønske om at videreudvikle trommerne opstod.

I 2003 tog Frederik Leo derfor tilbage til Ghana og begyndte et yderligere samarbejde med Christian Kwame. Dette samarbejde blev startskuddet til dabeat og gav samtidig Christian Kwame mulighed for at investere i eget værktøj og værksted, så han siden har været selvstændigt kørende.

I 2005 producerede dabeat den første egentlige produktion af trommer til videresalg. Alle dabeats trommer bliver i dag fremstillet hos Kwame.